به گزارش سرویس «آموزش و پرورش» ایسنا، حمیدرضا کفاش در آئین نمادین بهره وری که در دبیرستان دخترانه علوی اسلامی منطقه 12 برگزار شد اظهارکرد: بهره وری یعنی استفاده درست و چندمنظوره از داشتهها. اگر بخواهم ترجمان دانش آموزی بهره وری را به صورت عملیاتی بگویم باید چند مصداق بارز بیاورم؛ اصلی ترین مصداق من میتواند همین چفیه باشد که مقام معظم رهبری هم همیشه آن را به همراه دارند و یک نماد است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر با اشاره به اینکه متاسفانه شاهد هستیم نوگرایی غربی در حال رواج در جامعه است، گفت: چرا نباید از چیزهایی که در اختیار داریم به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: نمونه بارز یک بار مصرف کردن در مدارس را می توان استفاده از کتابهای درسی عنوان کرد. سالیانه بیش از 160 میلیون جلد کتاب برای مدارس چاپ می شود اما شاهد هستیم که متاسفانه در پایان سال این کتاب ها دور ریخته میشود در حالیکه شاید 10 تا 20 درصد آنها تغییر کند و میشود باز هم از آنها استفاده کرد.
کفاش به بحث استفاده از انرژی در ایران و بالا بودن استفاده از آن نسبت به جهان اشاره کرد و گفت: وقتی ما می توانیم از یک انرژی چندین بار سود ببریم چرا آن را به راحتی از دست دهیم؟.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر با تاکید بر اینکه باید در تفکر و اندیشه خود تحول ایجاد کنیم گفت: ای کاش روزی برسد که بتوانیم از هر چیزی که داریم به صورت بهینه استفاده کنیم و استفاده از آن فقط به یک بار محدود نشود.
کفاش در خصوص تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با دانش آموزان اتحادیه انجمن های اسلامی مبنی بر کاهش حجم کتب درسی، اظهار کرد: در این دیدار از سوی دانش آموزان پیشنهادی برای کم شدن حجم کتب درسی مطرح شد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: موضوع کاهش تعدد و تنوع دروس را در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان یکی از مطالبات دانش آموزان مطرح کردم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرموده اند که این موضوع جزء دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد و دبیر این شورا این موضوع را بررسی کند.
کفاش تصریح کرد: موضوع کاهش حجم کتب درسی در جلسات آتی شورای عالی آموزش و پرورش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.